טיול חברתי במסוק!

טיול מוסק הוא כלי נהדר לשילוב בין חוויות מאוד שונות זו מזו, בואו תראו איך החיבור הזה עובד יפה בשבילכם. הנה שתי הצעות לטיול. אלה הן כמובן הצעות רעיוניות בלבד, ואפשר לשלב מרכיבים שונים כאוות נפשכם. באמצעות שיתוף הפעולה החדש שלנו עם "Israel Helicopters" תוכלו לשלב בין הפינוק ותחושת התעופה של מסוק, לבין המבט המיוחד של התיירות החברתית.

 

צפונה בין אוכלוסיות ונופים:

הטיול שלכם יתחיל בכל נקודה מרכזית שנוחה לכם – תל אביב, ירושלים והסביבה או כל מקום אחר. במשך קצת פחות משעה, תראו מקומות מוכרים יחסית, אבל מזווית מאוד שונה. מבט מלמעלה על קו החוף המוכר, יראה לכם אותו פתאום אחרת – תראו את קיסריה והכרמל, תראו מלמעלה את אזור השרון, את שפלת החוף ואת אזור המרכז, ומצד שני תראו את הרי שומרון קרובים מאוד.

אחרי כשעה טיסה, תתחילו להנמיך ותבואו לפגוש, בגובה העיניים, פרויקט חברתי מרתק – יקב טוליפ. יקב טוליפ הוא יקב הבוטיק הגדול בארץ, הוא שוכן בתוך כפר תקווה, ומעסיק אנשים בוגרים עם צרכים מיוחדים – מודל תעסוקה ייחודי בארץ של מגורים מותאמים בראיה רחבה מאוד.

אחרי הביקור, תמריאו להמשך הטיול שלכם, תשקיפו מלמעלה על הרי הכרמל והגליל התחתון, ותראו איך הגליל התחתון הופך בפתאומיות לתלול ומרשים הרבה יותר כאשר חוצים את בקעת בית הכרם ועולים אל הגליל העליון.

העצירה הבאה תהיה בגלידה בוזה בסאסא. זהו עסק שמאחוריו מסתתר סיפור מרתק: הגלידה הוקמה ומנוהלת על ידי שני חברים, האחד יהודי והשני ערבי, והמפגש איתם מעורר למחשבה רבה על סגנון החיים הדומה והשונה, על האתגרים של החברה הישראלית כיום, ועל האפשרות, אולי, לעקוף חלק מהבעיות בכך שמסתכלים על דברים בגובה העיניים, במקום לנסות ולפתור קשיים באמצעות מבט מלמעלה.

ניתן לשלב תחנות נוספות בסביבה כגון המסעדה המשובחת בג'יש, או נקודות עניין אחרות.

החזרה לאזור המרכז היא שוב לאורך קו החוף שבו, אם תצאו לטיול בשעות הצהריים, הרי שבדרך חזרה תצפו בשקיעה מכיוון מעט-פחות שגרתי.

 

דרומה:

גם כאן, הטיול שלכם יתחיל בכל נקודה שנוחה לכם. אתם בוחרים אם להמריא מאזור ירושלים, תל אביב או כל מקום אחר, ומכאן תטוסו דרומה. תוכלו לצפות מלמעלה איך הנוף לאט לאט משתנה, וסגנון הבנייה מתאים את עצמו יותר ויותר לפריפריה, למדבר, ולסגנון החיים הקהילתי יותר שמציעים יישובי מערב הנגב. תגיעו במהלך טיסה בת כ-20 דקות אל אשקלון, ומשם בנסיעה אל מושב נתיב העשרה, שם תוכלו לפגוש בגובה העיניים את היזמת שמאחורי "נתיב לשלום", צמרת זמיר. לפני מספר שנים החליטה צמרת שהיא תוסיף מעט אופטימיות לחומת המגן שנבנתה בין המושב שלה לבין רצועת עזה, ומאז היא מובילה מבקרים לקחת חלק ביצירת פסיפס ענק הפונה כלפי הרצועה.

משם תמשיכו בטיסה קצרה אל אופקים, לסיור רגלי, רכוב או באופניים ולמפגש עם פעילים בעיר. הסיור הזה מפגיש את המטייל עם הסיפור של עיירות פיתוח בארץ בכלל – איך הן הוקמו וכיצד אפשר היום לשנות בהן את תמונת המצב.

במהלך החזרה לכיוון הבית אפשר לעצור בתחנה נוספת לאירוח ביתי, להיכרות עם אוכלוסיות נוספות או פשוט לחזור בהדרגה ולראות מלמעלה איך הפריפריה מפנה, לאט לאט, מקום למרכז.